De wedstrijddag!

Een aantal weken geleden schreef ik mijn eerste blog voor sc Heerenveen vrouwen en ging het met name over het verloop van de eerste seizoenshelft. Tijdens deze blog zal ik zo goed mogelijk proberen te vertellen hoe de wedstrijddag voor de meesten van ons eruit ziet.

Wedstrijddag bij thuiswedstrijden

Door het leeftijdsverschil binnen ons team zal niet iedere wedstrijddag er hetzelfde uitzien voor iedereen. Een groot gedeelte van de groep volgt nog een studie in Heerenveen, Leeuwarden of Groningen en een ander gedeelte van de groep werkt dagelijks in de omliggende plaatsen van Heerenveen of Groningen.

Zoals hoogstwaarschijnlijk wel bekend is bij de meesten spelen wij onze wedstrijden op vrijdagavond. Ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar ik ga ervan uit dat de meesten op de wedstrijddag gewoon naar hun school of werk gaan en er een normale school- of werkdag van maken.

Ik benader de vrijdag iets anders dat de overige (werk)dagen van de week, mits het een wedstrijddag is. Ergens houd je er toch rekening mee dat je ’s avonds fit moet en vooral wilt zijn voor de wedstrijd. Ik rijd altijd rond 06:15 uur weg uit Groningen richting Sneek en mijn werkdag duurt op vrijdag altijd tot 11:30 uur.

Dit is ideaal voor de wedstrijdvoorbereiding die ik meestal voor mezelf toepas. Ik rijd na mijn werk weer terug naar Groningen en eenmaal thuis maak ik tijd voor een powernap. Rond 15:30 uur moet ik weer in de auto zitten richting het Koningshof in Heerenveen waar wij om 16:15 uur verzamelen voor de sportmaaltijd die wij hier iedere wedstrijd voorgeschoteld krijgen.

Het advies is om drie uur van tevoren deze maaltijd te nuttigen en hier houden wij ons dan ook strikt aan, kan het daar in ieder geval niet aan liggen! Nadat iedereen het eten op heeft, meestal rond de klok van vijf uur, neemt de trainer nog even het woord. Vaak is het even een korte herhaling van wat we eigenlijk de gehele week al hebben besproken en hebben getraind.

Nog even de puntjes op de welbekende i zetten en daarna is iedereen vrij om haar eigen voorbereiding te hebben. Sommigen gaan voor een rondje lopen in de buitenlucht, anderen kiezen ervoor om alvast richting SKW (Skoatterwald) te rijden of sommige meiden kiezen ervoor nog een bakje koffie en/of thee te nemen aan tafel binnen het Koningshof.

Iedereen heeft haar eigen voorbereiding en daarin zijn wij ook vrij om te gaan en staan waar je wilt. Meestal is iedereen tussen half zes en zes uur in de kleedkamer en dan komt de muziek er aan te pas. Tja de muziek, over smaak valt wel degelijk te twisten. Een aantal jaren geleden, toentertijd nog spelend voor PEC Zwolle, moest ik vaak een CD maken die we in onze luxe gettoblaster stopten tijdens de wedstrijddag.

Kan je vertellen dat die muziek heel anders was dan de muziek van nu. Maargoed, alles went en ook ik – die van een gettoblaster naar een heus bluetooth apparaat is overgestapt – kan de deuntjes van Ronnie Flex en Lil Kleine ondertussen meezingen.

Moet nog wel worden gezegd dat Nathalie (onze vorige blogschrijfster) de laatste tien minuten mag bepalen wat er word gedraaid. Dit zijn vaak wat hardstyle nummers waarin iedereen wordt opgepept voordat we naar buiten gaan. Voordat we onze warming up gaan doen zegt de trainer nog een aantal dingen en dan kunnen we eindelijk los!

Na de wedstrijd bedanken wij het publiek en gaan we direct naar binnen om heel kort de wedstrijd na te bespreken. Daarna is er nog ruimte voor interviews, foto’s en handtekeningen.

Nadat iedereen is gedoucht komen we samen in de bestuurskamer, waar de bitterballen al op ons liggen te wachten, en gaan de meesten weer vroeg richting hun bed want de volgende dag om klokslag negen uur moeten we paraat zijn voor de uitlooptraining bij Udiros of Sportstad.

Tot de volgende keer!

Charisma BurgwalIMG_6028

 

 

 

 

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *