Onze dames mochten in een hele korte tijd weer aantreden tegen de vrouwen van PEC. Dit maal was het de tweede ronde in de play-offs nadat we in de eerste ronde tegen Telstar  het met 4-3 uit handen hebben gegeven. Dus om onze plek te behouden moesten we winnen van PEC. En dat was ons eerder ook al gelukt…

 

Heerenveen ging al vlot van start en vrij vroeg in de wedstrijd werd er gescoord door Fenne Kalma. Tiny Hoekstra stond ook goed te spelen en mist kort daarop in de 4e minuut de stand op 2-0 te zetten. Heerenveen zat er vanaf het begin dus goed op. Dat Tiny gretig was bleek wel dat ze bijna alweer alleen voor de keeper van PEC stond. Helaas werd ze teruggefloten wegens buitenspel. Vier minuten voor de rust soleerde Simone Kets indrukwekkend langs twee verdedigers maar werd vervolgens onderuitgehaald net buiten het zestienmeter. Wat volgde was een vrije trap die ze zelf snoeihard in de kruising schoot.  3-0 voor Heerenveen.

Dat PEC zich al gewonnen gaf bleek uit het feit dat Tiny Hoekstra meteen na rust de stand op 4-0 wist te brengen. Niet veel later werd Elze Huls ingebracht en ook zij wist meteen de score op 5-0 te zetten met een prachtige kopbal. Pas in blessure tijd wist PEC met Judith Frijlink een antwoord te geven en werd de eindstand bepaald op 5-1. Dat Tiny Hoekstra de vrouw van de wedstrijd zou worden was na de 4-0 eigenlijk ook geen verrassing meer.