Ik ben Lysanne…

Ik ben Lysanne van der Wal, voetbalster van de eerste selectie van de vrouwen van SC Heerenveen. Ik ben 17 jaar en ik woon in Joure. Op maandag tot en met woensdag ga ik naar school in Sneek, daar doe ik de opleiding Onderwijsassistent. Op donderdag en vrijdag loop ik stage op een basisschool in Heerenveen.

Er is mij gevraagd of ik een stukje voor de website van Heerenveen wilde schrijven en daar zeggen we geen nee tegen. Ik vind het erg leuk dat ik mag schrijven na Alex Pama. Alex is in het verleden nog mijn trainer geweest bij SC Cambuur, daar heb ik met veel plezier gevoetbald.

Mijn voetbalcarrière begon op tienjarige leeftijd bij SC Joure in de E9. Ik zat met nog twee andere meisjes in een jongensteam en we werden dat jaar zelfs kampioen. Rond die tijd had ik nog erg kort haar, waardoor een scout dacht dat ik een jongetje was. Ik werd dan ook gescout voor de jongetjes van SC Heerenveen. Toen ze even later vertelden dat ik een meisje was, hebben ze me maar snel op papier gezet voor de KNVB meisjes onder 12…

Een paar weken later lag er een brief op de deurmat, waarin stond dat ik uitgenodigd was voor de selectie van KNVB meisjes onder 12. Ik had echt geen idee wat dat inhield. Ik weet nog goed dat ik de kantine in liep met papa en dat ik daar allemaal meisjes zag zitten rondom de tafels in de kantine. Je moest je melden bij mensen die er allemaal hetzelfde uitzagen en ik wist niet wat me overkwam, ik keek mijn ogen uit. Heel stoer zat ik daar in de kantine en toen ik mijn naam hoorde stond ik op en liep ik achter de mensen aan. Natuurlijk keek ik stiekem even over mijn schouder naar papa, maar papa knipoogde even en ik liep gewoon verder. Ik kwam door de selectie van KNVB mo12.              Eens in de zoveel tijd trainde je dan met de andere meiden die ook door de selectie heen waren gekomen. Omdat ik dicht bij Sneek en Leeuwarden woonde, speelde ik in de regio Leeuwarden-Sneek. Je had nog veel meer verschillende regio’s, maar dat doet er niet toe. Steeds waren er weer momenten waarop je opnieuw selectie moest doen en dan maar weer afwachten of je mocht blijven. Na elk voetbalseizoen werd je uitgenodigd voor een hogere leeftijdscategorie. Naarmate je ouder werd, werd het steeds moeilijker om er nog bij te blijven. De regio’s kwamen samen en uiteindelijk had je alleen nog de selectie Noord Nederland. Ik heb een hele leuke tijd gehad met de regioteams.

Benieuwd naar de rest van mijn verhaal? Blijf dan het blog op deze website volgen!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *