Jessica Torny assistent-coach Oranje

Zojuist is bekend gemaakt dat onze coach Jessica Torny assistent-coach van Oranje onder 19 jaar wordt. Ze zal deze functie gaan invullen naast haar werk voor vrouwen sc Heerenveen. Geweldig nieuws. Gefeliciteerd Jessica!
Lees hieronder het persbericht:Torny, Jessica

Jessica Torny assistent bij vrouwen onder 19

Jessica Torny treedt per 1 september 2014 in dienst van de KNVB als assistent-coach van het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar. De 75-voudig international volgt hierbij Mirelle van Rijbroek op, die haar taken als assistent van KNVB-coach André Koolhof neerlegt. Naast haar functie als assistent-coach bij Oranje blijft Torny aan als hoofdcoach van het vrouwenelftal van sc Heerenveen, waar zij sinds 2012 het team onder haar hoede heeft. Torny heeft een contract voor één jaar getekend en vormt samen met Koolhof, keeperstrainer Alex van Roessel en teammanager Jeroen Roest de technische staf van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar.

De 33-jarige Torny heeft een lange staat van dienst in het voetbal. Zo kwam zij van 1996 tot 2009 in 75 interlands uit voor Oranje en speelde ze al op 20-jarige leeftijd in de Duitse Bundesliga bij FFC Heike Rheine. In 2006 verruilde ze de Duitse competitie voor de Nederlandse hoofdklasser Fortuna Wormerveer. Een jaar later maakte Torny de overstap naar eredivisieclub FC Twente en won met deze club in 2008 de KNVB beker. Ze sloot haar actieve voetballoopbaan in 2009 af bij Willem II. Hierna verlegde Torny haar focus richting het trainerschap. Daarvoor bekleedde zij de functie van sergeant bij het ministerie van Defensie en was ze tussen 2009 en 2012 assistent-coach van Oranje vrouwenelftal onder 15 jaar.

Reactie Jessica: “Ik ben heel erg blij met deze functie. Als jonge coach wil ik me natuurlijk graag doorontwikkelen. Dan is het een mooie stap om assistent coach van Oranje te worden, en ook internationaal stappen te kunnen maken. Ook voor Vrouwen sc Heerenveen zie ik een grote meerwaarde, want niet alleen ik, maar ook het team zal profiteren van de ervaring die ik komend jaar ga opdoen.

1 antwoord
  1. Wim Jurg
    Wim Jurg zegt:

    Van harte gefeliciteerd, Jessica! Wat mij betreft helemaal verdiend! Mooi geformuleerd hoe goed deze kans ook voor Vrouwen sc Heerenveen is. Alle succes in beide functies, Wim Jurg.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *