Je bent hier: Home Club Informatie Missie & Historie

Onze ambitie

Vrouwenvoetbal is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Waar het mannenvoetbal in Nederland zich al tot zeer professionele hoogtes heeft ontwikkeld, staat het vrouwenvoetbal nog in de kinderschoenen. Door de steeds groter wordende markt van het vrouwenvoetbal, worden amateurverenigingen en betaald voetbalorganisaties gedwongen om mee te gaan in de ontwikkeling van deze tak van sport. Sc Heerenveen Vrouwen wil voorop lopen en het uithangbord worden van het vrouwenvoetbal in Noord-Nederland.

Hoe gaan wij onze doelen bereiken?

Om het topsportniveau bij sc Heerenveen hoog te houden, zijn er diverse elftallen binnen de stichting actief. De eerste selectie is actief in de Eredivisie Vrouwen, het beloftenelftal komt uit in een besloten competitie met andere (vrouwen) beloftenteams van Betaalde Voetbal Organisaties (BVO) en het MO16 team speelt in de Hoofdklasse jongens.

Voor doorstroom naar ons MO16 team heeft sc Heerenveen Vrouwen ook een MO14 trainingsgroep opgetuigd. Dit team traint één keer in de twee weken op zondagochtend. Deze groep is verdeeld over twee trainingslocaties, één in Nieuwehorne (omgeving Heerenveen) en één in Groningen (vv Helpman).

Om voldoende talenten vanuit de regio naar sc Heerenveen te laten doorstromen, worden er diverse talententrainingen en clinics georganiseerd. Deze activiteiten staan onder leiding en begeleiding van speelsters en staf van sc Heerenveen Vrouwen.

Maatschappelijke betrokkenheid

sc Heerenveen Vrouwen is ervan overtuigd dat een voetbalorganisatie meer is dan een voetbalclub alleen. Door het organiseren van diverse projecten binnen het thema ‘Sport, Beweging & Gezondheid’ en het steunen van diverse goede doelen, hoopt sc Heerenveen Vrouwen ook van sociale waarde te zijn in de maatschappij.

Historie

In 2007 geeft de KNVB het startsein van de eerste Eredivisie Vrouwen in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Samen met ADO Den Haag, FC Twente, FC Utrecht, Telstar, Willem ll en VVV Venlo maakt sc Heerenveen Vrouwen het deelnemersveld van deze eerste editie van de Eredivisie Vrouwen compleet.

In het seizoen 2010-2011 beleeft sc Heerenveen Vrouwen haar voorlopig beste seizoen als zij met zes internationals hofleverancier is van het Nederlands Vrouwenelftal, in de winterstop de ranglijst aanvoert en de KNVB Bekerfinale mag spelen. In de staart van ditzelfde seizoen pakken donkere wolken zich samen boven sc Heerenveen Vrouwen, wanneer duidelijk wordt dat het bestaan van sc Heerenveen Vrouwen op de tocht staat door het gebrek aan financiële middelen. In korte tijd vormt zich een groot team van gedreven vrijwilligers en speelsters om hun club te redden. Al snel vinden zij diverse sponsoren bereid om de club financieel te ondersteunen en in stand te houden. In 2012 wordt sc Heerenveen Vrouwen een zelfstandige stichting, Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen. Hiermee werd het behoud van vrouwenvoetbal op topniveau in Noord-Nederland gehandhaafd.