In 2007 geeft de KNVB het startsein van de eerste Eredivisie Vrouwen in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Samen met ADO Den Haag, FC Twente, FC Utrecht, Telstar, Willem ll en VVV Venlo maakt sc Heerenveen Vrouwen het deelnemersveld van deze eerste editie van de Eredivisie Vrouwen compleet.

In het seizoen 2010-2011 beleeft sc Heerenveen Vrouwen haar voorlopig beste seizoen als zij met zes internationals hofleverancier is van het Nederlands Vrouwenelftal, in de winterstop de ranglijst aanvoert en de KNVB Bekerfinale mag spelen. In de staart van ditzelfde seizoen pakken donkere wolken zich samen boven sc Heerenveen Vrouwen, wanneer duidelijk wordt dat het bestaan van sc Heerenveen Vrouwen op de tocht staat door het gebrek aan financiële middelen. In korte tijd vormt zich een groot team van gedreven vrijwilligers en speelsters om hun club te redden. Al snel vinden zij diverse sponsoren bereid om de club financieel te ondersteunen en in stand te houden. In 2012 wordt sc Heerenveen Vrouwen een zelfstandige stichting, Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen. Hiermee werd het behoud van vrouwenvoetbal op topniveau in Noord-Nederland gehandhaafd.

 

Beleid

In de beginperiode van sc Heerenveen Vrouwen was het beleid van de club hoofdzakelijk ingericht op de ontwikkeling van talenten. Met het voortbrengen van speelsters als Sherida Spitse en Vivianne Miedema, blijkt sc Heerenveen Vrouwen hier erg succesvol in te zijn. Echter heeft de A-selectie nu ook een dusdanige hoge mate van kwaliteit bereikt, dat het beleid is uitgebreid met het doel om mee te doen in de top van de Eredivisie Vrouwen en het bereiken van de UEFA Women’s Champions League.