Onze ambitie
Vrouwenvoetbal is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Waar het mannenvoetbal in Nederland zich al tot zeer professionele hoogtes heeft ontwikkeld, staat het vrouwenvoetbal nog in de kinderschoenen. Door de steeds groter wordende markt van het vrouwenvoetbal, worden amateurverenigingen en betaald voetbalorganisaties gedwongen om mee te gaan in de ontwikkeling van deze tak van sport. Sc Heerenveen Vrouwen wil voorop lopen en het uithangbord worden van het vrouwenvoetbal in Noord-Nederland. Meedraaien in de top van de Eredivisie Vrouwen en uiteindelijk uitkomen in de Champions League zijn doelen die sc Heerenveen Vrouwen met volle inzet en overtuiging nastreeft.

 

Hoe gaan wij onze doelen bereiken?
Om het topsportniveau bij sc Heerenveen hoog te houden, zijn er diverse elftallen binnen de stichting actief. De A-selectie is actief in de Eredivisie Vrouwen, het beloftenelftal komt uit in de Topklasse. Deze structuur biedt beloftenspeelsters de mogelijkheid om een goede aansluiting te krijgen bij het niveau van de A-selectie. Om voldoende talenten vanuit de regio naar sc Heerenveen te laten doorstromen, worden er diverse talententrainingen en clinics georganiseerd. Deze activiteiten staan onder leiding en begeleiding van speelsters en staf van sc Heerenveen Vrouwen.

 

Maatschappelijke betrokkenheid
sc Heerenveen Vrouwen is ervan overtuigd dat een voetbalorganisatie meer is dan een voetbalclub alleen. Door het organiseren van diverse projecten binnen het thema ‘Sport, Beweging & Gezondheid’ en het steunen van diverse goede doelen, hoopt sc Heerenveen Vrouwen ook van sociale waarde te zijn in de maatschappij.