Eerste Rabobank Talentendag MO14 een groot succes!

Voor veel jonge voetbalsters was het woensdagavond eindelijk zo ver, de Rabobank Talentendag MO14. Trappelend van enthousiasme stond een enorme groep meiden klaar om hun beste voetbalkwaliteiten te laten zien, allemaal met hetzelfde doel voor ogen: geselecteerd worden voor de trainingsgroep MO14 van sc Heerenveen. Ook voor Stichting sc Heerenveen Vrouwen was het woensdag een belangrijke dag. Met het selecteren van de eerste speelsters voor MO14, begint de nieuwe opleidingsstructuur voor komend seizoen steeds meer vorm te krijgen.

Roeland ten Berge: “We hebben een mooie eerste selectie kunnen maken”
Hoofdtrainer en technisch manager Roeland Ten Berge blikt met een zeer tevreden gevoel terug op de succesvolle talentendag van woensdagavond. “De opkomst op de Rabobank Talentendag MO14 was geweldig. Op het mooie sportcomplex van Udiros in Nieuwehorne stonden maar liefst 85 enthousiaste meiden op het veld. Het doel van deze talentendag was om uit deze grote groep voetbalsters een trainingsgroep voor meiden onder 14 jaar (MO14) samen te stellen. Met ingang van komend seizoen willen wij speelsters uit deze trainingsgroep de kans bieden om zich onder professionele begeleiding verder te ontwikkelen tot topspeelster voor de Eredivisie. Met de hulp en inzet van spelers van het eerste elftal en de beloften hebben we woensdagavond al een mooie eerste selectie kunnen maken. Medio augustus gaan we ook een soortgelijke talentendag in Groningen organiseren, waaruit een tweede trainingsgroep MO14 zal worden samengesteld”, aldus Ten Berge.

Schouwstra en Van der Werf: “Dit smaakt absoluut naar meer!”
Chantal Schouwstra en Justine van der Werf, beiden speelsters uit het eerste elftal van sc Heerenveen Vrouwen, zullen komend seizoen als trainsters voor de nieuwe trainingsgroep MO14 staan. Met het talent dat ze woensdagavond voorbij hebben zien komen, kunnen ze haast niet wachten om te gaan starten. “Uit alle hoeken van Nederland hebben wij afgelopen woensdag jonge speelsters aan het werk gezien op de Rabobank Talentendag. Het is compliment voor de organisatie dat speelsters uit de weide omtrek bij sc Heerenveen aan deze talentendag hebben deelgenomen”, stelt een enthousiaste Chantal Schouwstra. Gedurende een avondvullend programma konden de jonge voetbalsters hun voetbaltalenten uitgebreid laten zien. “Onderverdeeld in zeven groepen hebben de meiden diverse voetbalactiviteiten en voetbalvormen gedaan. Zo waren er veel technische oefeningen, maar werden ze ook getest op snelheid en behendigheid”, leg Justine van der Werf uit. “We hebben veel talentvolle speelsters voorbij zien komen en weten zeker dat we hieruit een mooie trainingsgroep MO14 kunnen neerzetten. Dit smaakt absoluut naar meer!”, sluiten Schouwstra en Van der Werf af.

Op zaterdag 24 juni staat het eerste toernooi voor de MO14 groep al op het programma. In het Overijsselse Schalkhaar zullen zij spelen tegen onder anderen vv Alkmaar en regioteam Twente.

Foto’s: Ann Mor