Je bent hier: Home Geblesseerde Robbin Huisman zet noodgedwongen punt achter haar voetbalcarrière

Geblesseerde Robbin Huisman zet noodgedwongen punt achter haar voetbalcarrière

De eerste selectie van sc Heerenveen Vrouwen moet het per direct zonder keepster Robbin Huisman stellen. De speelster kampt al tijden met een teenblessure. Ondanks verschillende operaties blijft de blessure opspelen. Op medisch advies heeft Huisman nu besloten haar professionele voetbalcarrière te beëindigen.

Vervelende blessure
De teleurstelling bij de talentvolle keepster is enorm groot. ‘Ik vind het heel erg om per direct sc Heerenveen te verlaten en te moeten stoppen met voetballen op het hoogste niveau. De teenblessure is een opstapeling van verschillende klappen die het heeft gehad. We hebben alles geprobeerd om te herstellen, maar medici zijn nu toch echt tot de conclusie gekomen dat deze blessure niet meer voor 100% zal genezen. Wanneer ik doorga met profvoetbal, zal ik mijn voet alleen maar meer beschadigen. Ik ga nu alle tijd nemen om deze klap te verwerken en mijn focus zal blijven liggen op een zo goed mogelijk herstel.’

Hoogtepunten bij sc Heerenveen
Afgelopen zomer verruilde Robbin Huisman DVS ’33 voor sc Heerenveen, waarna vrijwel direct de vervelende blessure opspeelde. Desondanks heeft Huisman wel enorm veel plezier beleeft aan haar tijd in Friesland. ‘Ik heb bij sc Heerenveen bijzondere momenten meegemaakt. Zo herinner ik me nog goed hoe ik mijn debuut maakte uit bij ADO Den Haag. Ook het trainingsweekend naar Londen vond ik enorm leuk! Voor al deze leuke momenten ben ik de club, trainers en mijn teamgenoten enorm dankbaar. Het is voor mij een geweldige periode geweest waarin ik veel geleerd heb. Mijn tijd bij sc Heerenveen neemt niemand mij meer af!’, besluit Huisman.