‘Nieuwe Miedema’ bij SC Heerenveen: ”Ze gaat enorme concurrentie krijgen”

SC Heerenveen Vrouwen lijkt een nieuwe Vivianne Miedema in de gelederen te hebben. De pas zeventienjarige Fenna Kalma uit Haskerhorne is een echte groeibriljant en wil de nieuwe spits van het Nederlands vrouwenelftal worden.

Miedema, die tegenwoordig uitkomt voor Arsenal, is pas 21 jaar en kan nog jaren mee. “Pech voor mij?”, vraagt Kalma zich af in de Leeuwarder Courant. “Nee. Ik denk dat Vivianne Miedema juist pech heeft dat ze de komende jaren enorme concurrentie gaat krijgen.”

Kalma laat ook haar voeten spreken. Afgelopen weekend scoorde ze twee keer tegen Achilles’29, terwijl ze vorige maand nog tweemaal trefzeker was voor Oranje onder 19 tegen het sterke Noorwegen. Na bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) te hebben gezeten, streek ze eind vorig seizoen neer bij SC Heerenveen.

“Tegen de topclubs willen we goed voetbal laten zien”, legt het zeventienjarige talent uit. “Het valt bij deze ploeg steeds meer op zijn plaats. De trainer Roeland ten Berge vult het goed in, ook al is hij pas in een laat stadium voor de groep gekomen. Alles is goed geregeld. Dat is fijn.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *