Nieuwe trainersstaf sc Heerenveen MO14 en MO16

Chantal Schouwstra is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van meisjes onder 16 jaar. De 21-jarige Schouwstra zal worden geassisteerd door teamgenoten en medestudentes Sportkunde Justine van der Werf en Elze Huls. Daarnaast zullen Chantal en Justine ook verantwoordelijk zijn voor de trainingsgroepen van MO14 regio Heerenveen en Groningen.

Hoofdtrainer en technisch manager Roeland ten Berge is zeer enthousiast over de samengestelde staf voor MO14 en MO16. “Met de aanstelling van Chantal Schouwstra, Justine van der Werf en Elze Huls zetten wij in op eigen gediplomeerde trainers. Zo is Chantal in het bezit van het diploma UEFA B en hebben Justine en Elze het UEFA C diploma behaald. Naast het feit dat dit drietal speelt in onze eerste selectie, willen wij deze meiden graag helpen en begeleiden om ze verder door te laten ontwikkelen binnen onze ambitieuze organisatie. We zijn dan ook zeer blij met de aanstelling van deze staf”, aldus Ten Berge.

Het team van sc Heerenveen MO16 zal met ingang van het nieuwe seizoen 4 keer per week trainen en spelen in een jongenscompetitie, de JO15 hoofdklasse. De speelsters van MO14 vormen een trainingsgroep die eenmaal per twee weken op zondagochtend een training zullen volgen op de velden van Udiros.

Foto: Ann Mor