Ondertekening contract Douma, Pawirodimedjo en Schouwstra

Na afloop van de wedstrijd tegen Ajax op vrijdag 16 februari 2018 hebben Wiëlle Douma, Noa Pawirodimedjo en Chantal Schouwstra een vervolgcontract getekend bij SC Heerenveen Vrouwen. Hiermee is deze voor alle drie met een seizoen verlengd.

 

Wiëlle Douma is na 10 jaar te hebben gevoetbald tussen de jongens van FC Wolvega geselecteerd voor het beloftenteam van SC Heerenveen Vrouwen. Dit was in het seizoen van 2015-2016. Na een jaar in het beloftenelftal maakte zij vorig seizoen de overstap naar het eerste elftal. Dit seizoen heeft zij zichzelf al bewezen als vaste waarde in de verdediging in de ploeg van trainer Roeland ten Berge.

 

Op 15-jarige leeftijd debuteerde Noa Pawirodimedjo bij SC Heerenveen Vrouwen. Zij begon haar voetbalcarrière bij Blauw-Wit ’34 in Leeuwarden. Hierna heeft zij enkele seizoenen bij HFC’15 en een seizoen bij VEV’67 Leek gespeeld. Ook trainde zij mee met het Oranje elftal onder 16 in Portugal.

 

De uit Wolvega afkomstige Chantal Schouwstra maakte in de zomer van 2012 de overstap van FC Wolvega naar PEC Zwolle. Ze maakte haar debuut in de Eredivise tijdens een uitwedstrijd tegen Ajax. In het seizoen 2016-2017 maakte ze de stap naar SC Heerenveen, waar zij inmiddels een basisplaats heeft in de verdediging.

Fotograaf: Cor Pot