Ondertekening contract Laura Strik en Robbin Huisman

Na de spannende wedstrijd SC Heerenveen Vrouwen tegen Ajax Vrouwen op 30 maart heeft aanvoerder Laura Strik een vervolgcontract ondertekend. Hiermee is haar contract met een seizoen verlengt. Daarnaast mag ook Robbin Huisman zich voegen bij de eerste selectie SC Heerenveen Vrouwen.

De Brabantse Strik begon haar voetbalcarrière op negenjarige leeftijd bij RKSV Margriet in Oss. Hier voetbalde zij bijna 10 jaar waarna ze de overstap maakte naar CTO Eindhoven. Naast voetbal beoefende Strik atletiek op hoog niveau en werd zelfs Brabants kampioen op de 1000 meter in 2009. Na een jaar bij CTO Eindhoven begon ze in het seizoen 2014-2015 bij PSV als aanvallende middenvelder. In 2016 maakte zij de stap naar SC Heerenveen waar zij vanaf seizoen 2017-2018 als aanvoerder in de basis staat.

Nieuwe aanwinst voor SC Heerenveen Vrouwen is keepster Robbin Huisman. In het verleden speelde zij voor meerdere nationale jeugdelftallen en met het ondertekenen van haar contract bij SC Heerenveen maakt zij een comeback op het hoogste voetbalniveau. Huisman heeft jarenlang bij DVS’33 Ermelo gevoetbald en gaf daar, en bij EFC’58, keeperstraining.

De selectie begint steeds meer vorm te krijgen. Met Strik en Huisman hebben er tot nu toe 12 speelsters een contract ondertekend voor aankomend seizoen.

 

Fotograaf: Cor Pot