Trainers Roeland ten Berge en Anouk Bruil verlengen contract

Na de laatste competitiewedstrijd op zondag 27 mei hebben hoofdtrainer Roeland ten Berge en assistent-trainer Anouk Bruil een vervolgcontract ondertekend bij sc Heerenveen Vrouwen.

Ten Berge is sinds afgelopen seizoen hoofdtrainer bij sc Heerenveen Vrouwen. Al snel bleek dat er een goede klik was tussen de Friese club en de uit Raalte afkomstige trainer. Naast hoofdtrainer is Ten Berge als Technisch Manager ook verantwoordelijk voor de voetbaltechnische zaken voor het eerste elftal, het beloftenteam en de nieuwe O16 en O14 teams.

Van 2009 tot 2017 is Ten Berge hoofdtrainer geweest in de top van het amateurvoetbal bij o.a. DVS’33, Excelsior’31 en VV Berkum. Daarvoor was hij jeugdtrainer bij o.a. Go Ahead Eagles. Naast zijn werkzaamheden als trainer is Ten Berge ook werkzaam voor de KNVB als docent bij de technische opleidingen.

Anouk Bruil is al vanaf 2014 betrokken bij sc Heerenveen Vrouwen en is inmiddels assistent-trainer van het eerste elftal en hoofdtrainer van het beloftenteam. Bruil begon haar sportcarrière in Gelderland waar ze haar propedeuse haalde als Leraar Lichamelijke Opvoeding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en trainer was van het C1 team van DVC ’26 (Hoofdklasse). Daarnaast heeft zij onlangs de opleiding UEFA A (Trainer/Coach 1) succesvol afgerond.

Na een succesvol seizoen, waarbij sc Heerenveen Vrouwen op de derde plaats is geëindigd in de competitie, kijkt de club uit naar een volgend seizoen met trainers Ten Berge en Bruil.

Foto’s: Sharinda Smelt en Ann Mor