Je bent hier: Home Laura Strik: “Wij zullen voetballend de confrontatie aangaan”

Laura Strik: “Wij zullen voetballend de confrontatie aangaan”

De messen zijn geslepen en de speelsters zijn er klaar voor, morgenavond schieten de play-offs uit de startblokken. Na de teleurstelling dat sc Heerenveen de kampioenspoule op één punt heeft gemist, gaat morgenavond de knop om en wil de ploeg van Roeland ten Berge het beste van zichzelf laten zien. Net als vorige week, staat sc Heerenveen morgenavond wederom tegenover Excelsior Barendrecht. Aanvoerder Laura Strik blikt vooruit.

“Wij willen eerste in de b-poule eindigen”
Net als bij al haar ploeggenoten, was ook bij Laura Strik de teleurstelling groot dat de kampioenspoule op een haar na werd gemist. Desondanks ziet de 22-jarige middenvelder uit Oss ook nieuwe kansen in de b-poule. “Natuurlijk is het een grote teleurstelling dat we niet zijn geplaatst voor de kampioenspoule, maar de knop moet worden omgezet. We hebben onszelf nu als doel gesteld om als eerste in de b-poule te eindigen. Het is jammer dat we dit seizoen niet meer tegen clubs als Ajax, PSV en FC Twente spelen, maar dit biedt tegelijkertijd ook weer andere perspectieven. Ik verwacht dat wij als Heerenveen ons eigen spel kunnen spelen en hiermee leuk en attractief voetbal gaan laten zien.”

“Wij zullen voetballend de confrontatie aangaan”
In het fysieke duel van vorige week stond het lang 0-0 tegen de bezoekers uit Barendrecht. In de slotfase besliste Fenna Kalma de wedstrijd door sc Heerenveen overtuigend naar een 1-0 overwinning te schieten. Laura Strik verwacht dat Excelsior Barendrecht ook morgenavond het fysieke duel zal opzoeken. “In principe verwacht ik niet dat Excelsior Barendrecht het duel anders dan vorige week zal aanvliegen. Naar aanleiding van afgelopen vrijdag hebben wij wel weer meer inzicht in hun spel gekregen. Het was opvallend dat Excelsior Barendrecht vrij fysiek voetbal wilden spelen, iets wat zij naar verwachting morgen ook weer zullen gaan doen. Wij zullen proberen om het fysieke duel te ontwijken en voetballend de confrontatie aan de gaan. Wij moeten morgenavond vooral ons eigen spel gaan spelen.”